January 7, 2011

متن پیاده شده روز جمعه 17 دی 1389

سلام
جمعه 17 دی ماه 1389، 7 ژانویهء 2011 میلادی

در مورد 11 موضوع امروز صحبت میکنیم.
موضوع اول اینکه آقای مرتضی حاجی وزیر تعاون و آموزش و پرورش آقای خاتمی بازداشت شد. هنوز هیچ دلیلی برای بازداشت آقای حاجی مطرح نشده. ماجرای مشکوک قرآن سوزی در دانشگاه یاسوج در 14 آذرماه که آدم را یاد ماجرای قرآن برسر نیزه کردن در تاریخ اسلام میاندازه، منجر به دستگیری 5 دانشجو به اسامی مرجان علیزاده، مریم بازیار، سارا رحیمی، سحر زیدونی و علیپور شده که از جای آنها، محلشون و دلایل دستگیریشون هیچ اطلاعی در دسترس نیست و اسباب نگرانی است برای خانواده و برای همهء دانشجوها


نکتهء دوم اینکه آقای دکتر غلامعباس توسلی استاد ممتاز دانشگاه تهران که در سال 86 بعد از سالها تدریس از دانشگاه تهران کنار گذاشته شد و گاهی در دانشگاه آزاد درس میداد از تدریس در دانشگاه آزاد هم ممنوع شد.

نکتهء سوم اینکه آقای علیرضا بهشتی جواب آقای وزیر اطلاعات را داده در مورد جزوه ای که گفته بودند از دفتر ایشون بدست آمده و براندازی دین در آن مطرح بوده و توضیح داده که دو جزوه بوده که در بازجویی ها هم آن را مطرح میکرده اند که یکی یک بحث علمی بوده راجع به شرایط بعد از انتخابات و دیگری هم جزوه ای بوده دربارهء الگوی مسلمانی که نسخه اش به رهبری هم داده شده بود و به نظر میرسه که بازهم این از همان حرفهایی است که آقای مصلحی زده یا برایش نوشته اند و هیچ پایه و اساسی ندارد. بیجهت نیست که بشدت مطرح است که آقای مصلحی در صدر لیست تعویض وزراء قرار دارد.

نکتهء چهارم اینکه آقای سردار نقدی در اهواز در صحبت برای اساتید و روسای دانشگاهها مطرح کرده که وقت قیام است و کتابهای ضاله را باید برچید و علوم انسانی را باید ریشه کرد. ایشون گفته که علوم انسانی اگر علم بود آمریکا را از سقوط نجات میداد. بنظر میرسه که احتمالاً آقای خامنه ای دنبال یک انقلاب فرهنگی دیگه به سبک چین است و برچیدن لابد کتابهای غربی و سردار اینکار هم برای ایشون امثال سردار نقدی خواهد بود. این حملاتی که اخیراً به علوم انسانی شده و یا به نواندایشان دینی و حلقهء کیان، میتواند مقدمه ای برای ذهن اطرافیان آقای خامنه ای یا شخص ایشون باشه برای حمله به علوم انسانی و تفکر مدرن و نوین در جامعهء ما.

نکتهء پنجم اینکه آقای صادق لاریجانی رییس قوهء قضاییه صحبت از هجوم سازماندهی شده علیه دستگاه قضایی کرده و اینکه کسانی که خودشون همیشه داد از بی عدالتی میزنند و وقتی که نوبت به خودشان میرسد، صداشان در میاد و مراد ایشون اطرافیان آقای احمدی نژاد و روزنامهء کیهان و دیگران است که این روزها سخت از قوهء قضاییه انتقاد میکنند بخصوص راجع به حکمی که علیه مدیر مسؤول روزنامهء ایران صادر شده است.

نکتهء ششم اینکه آقای سعیدلو برای پست نایب رییسی کنفدراسیون فوتبال آسیا خودش را کاندیدا کرد و اما رأی نیاورد و حتی در مقابل کشور نپال هم نتوانست رأی بیاورد و دستخالی برگشت. این سمت را قبلاً آقای مهندس صفایی فراهانی داشت و حتی فدراسیون فوتبال آسیا پیشنهاد کرده بود که باوجود اینکه آقای صفایی فراهانی در زندان است و نمیتواند در جلسات شرکت کند او را در این سمت نگه خواهند داشت اما خود آقای صفایی استعفاء داد و گفت جا بازشود برای دیگران اما آقای سعیدلو نتوانست رأی بیاورد و درواقع یک شکست دیگر برای دولت فعلی ایران رقم خورد اما اینبار در عرصهء ورزش.

نکتهء هفتم اینکه آقای مطهری در قبال شایعاتی که این روزها برای برکناری وزیر ارشاد مطرح است گفته که رهبری بعد از عزل آقای متکی به آقای احمدی نژاد گفته که دیگر وزیری در واقع عزل نشود. امری که به نظرم نمیرسه اتفاق بیافته و طبق معمول آقای احمدی نژاد تره ای هم برای حرف رهبری خرد نخواهد کرد.

نکتهء هشتم اینکه یک عضو اتاق بازرگانی صنایع و معادن صحبت از تدارکات وسیع دولتی ها کرده برای تسخیر اتاق بازرگانی در انتخاباتی که در اسفند ماه در پیش است.

نکتهء نهم اینکه خانم 55 سالهء آمریکایی که خبرنگار فارس با آب و تاب اعلام کرد که در مرز ایران-ارمنستان دستگیر شده ، جاسوس آمریکا است و در دندانش میکروفون کار گذاشته با تجهیزات پیشرفته و خیلی از سایتهای حکومتی هم دنبال خبرگزاری فارس رفتند، از طرف تلویزیون العالم، وابسته به جمهوری اسلامی، این خبر کلاً تکذیب شد و مقامات آمریکایی هم گفته اند که اطلاعی ندارند و اخبار ضد و نقیض شنیده اند و باید تحقیق کنند که اصل واقعه چه بوده است.

نکتهء دهم اینکه یک دورهء جریان شناسی و بصیرت افزایی قرار است برای 7000 پرسنل نیروی انتظامی به مدت یک هفته در قم برگزار شود و بعد هم در سطح تمام کلانتری ها و مراکز نیروی انتظامی. به نظر میرسد مسأله دار شدن نیروی انتظامی به دنبال مسأله دار شدن خیلی از ارتشی ها و سپاهی، فکر مقامات را درگیر کرده و فکر میکنند با اینگونه مسایل میتوانند آنها را به سوی خودشان در واقع جلب کنند و غافل از اینکه هر چه بیشتر تئوریهای خودشان را به این افراد منتقل بکنند آنها گریزان تر از حکومت و نزدیک تر به مردم خواهند شد.

اما نکتهء آخر بحث ما ادامهء مسأله و اتفاق سونامی اقتصادی است که در راه است و اگر خاطرتان باشد روز گذشته صحبت کردیم که سونامی اقتصادی که در راه است درواقع سه مرحله را دارد.
یکی افزایش قیمت کالاهای یارانه ای است.
دیگری افزایش تمام قیمتها و یک تورم 60-70 درصدی طی چند ماه آینده.
و مرحلهء سوم که همان سونامی است، ورشکستگی تولید داخلی و بیکاری میلیونها نفر است.
متناسب با این بحثی را از قبل هم داشتیم که درواقع ما دو دسته آکسیون داریم. یکی آنها که اسمش را "کنشی" گذاشتیم و کارهایی است که دولت نمیخواهد ما انجام دهیم مثل تظاهرات، تجمع و شعار نویسی و امثالهم. و دیگری آکسیونهای عدم همکاری مثل تحریم، اعتصابات و مثالهای زیادی از این قبیل که گفتیم این دومی است که متناسب با بحران اقتصادی میتواند در دستور کار جنبش قرار گیرد. اما متناسب با مراحل مختلف این سونامی اقتصادی که در پیش است طبیعتاً اطلاع رسانی اولویت اصلی را دارد. در مرحلهء دوم بحث تشکیل کمیته های محلی و خانوادگی، آموزشهای عدم همکاری، آماده سازی برای عدم پرداخت قبوض، آمادگی با اعتصابات مقطعی و متناسب با مرحلهء سوم بحران، آکسیونهای فلج سازی.
درخصوص این سه مرحله و تناسب آنها با سه مرحله ای که بحران اقتصادی پیش رو ایجاد خواهد کرد روزهای بیشتر با تفصیل بیشتر صحبت خواهیم کرد.

اندکی صبر سحر نزدیک است.
تا فردا شاد، پیروز، موفق و سرافراز باشید.
به امید پیروزی ایران و ایرانی
V