March 12, 2011

متن پیاده شده روز شنبه 21 اسفند 1389

سلام،

شنبه 21 اسفند 89، 12 مارس 2011 میلادی

امروز در مورد 9 موضوع صحبت می کنیم.

پیش از آغاز گفتار امروز ابراز تاسف و تسلیت می کنم نسبت به کشته شدگان زلزله و سونامی در ژاپن که تا کنون صدها نفر در آن کشته و ناپدید شده اند. ملت لایق و مقاوم ژاپن در مقابل این بلای طبیعی بزرگ قرار گرفته اند که شاید سهمگین ترین زلزله ای است که تا به حال در تاریخ ثبت شده است.

درباره ی چهارشنبه سوری

پرسش هایی در مورد چهارشنبه سوری مطرح شده است که من همه را دسته بندی کرده و در موردش توضیح می دهم. توضیح اول اینکه این رسم ملی ما در طول این سال ها خود تبدیل به موضوعی برای مبارزه با حکومتی شده است که سعی در از بین بردن سنت های ملی داشته.

به همین دلیل هم هر سال جوانان از این مناسبت استفاده کرده و مخالفت خود را با حکومتی نشان داده اند که به اسم دین با ملیت مقابله می کند. امسال هم این سنت و مقابله به قوت خود باقی است اما بعد از غروب آفتاب که سنت که چهارشنبه سوری آغاز می شود می تواند در چهارچوب سه شنبه های اعتراض مورد استفاده قرار گرفته و تبدیل به یک حرکت سیاسی شود که درتمام کشور مردم در آن شرکت می کنند. این حرکت مدلی خوبی است برای شکل دادن به گروه ها و شبکه های محله ای، سر دادن شعار های جنبش و درخواست برای آزادی زندانیان سیاسی از جمله آزادی رهبران جنبش سبز. همچنین فرصتی خوبی است برای سبز کردن خیابان ها و دیوارها که فردای آن روز همه جا سبز دیده شود که این سبزی در واقع اثر انگشت جنبش سبز در مکان های عمومی است. شعار "دیکتاتور به پایان سلام کن" را می توان در این شب در مکان های مختلف نوشت، مثل کاری که بچه های صربستان کرده و روی عکس های میلوسویچ نوشتند "کارش تمام است".

در پاسخ به یک سری پرسش های دیگر تکرار می کنم که حرکت هوشیارانه ی ما این امکان را فراهم می کند که بدون خسارات دادن—یعنی با حرکت خودروها، با استفاده از سکوت در جایی که با ماموران روبرو می شویم و شعاردادن در جایی که فضا مناسب است—باعث پخش شدن نیروهای سرکوبگر در سطح شهر می شویم که به این ترتیب اینان در دسترس ما قرار می گیرند. از این فرصت می توان استفاده کرده و برخی از این نیروها را با صحبت با آنان جذب کرده و برخی را نیز ادب کرد تا دست به روی مردم بلند نکنند. لذا تداوم اینگونه حرکت ها بخشی از استراتژی جنبش است که در کنار آن سایر بخش های جنبش می تواند تحقق پیدا کند.

پنجشنبه ی هفته ی آینده، پنجشنبه ی آخر سال است که در آن بسیاری برای ادای احترام به اهل قبور به بهشت زهرا و گورستان های شهرها می روند و در این میان خانواده ی شهدای جنبش هم برای گرامیداشت یاد عزیزان خود به این محل خواهند رفت. نمی بایست این خانواده ها را تنها گذاشت و باید حضور سبزمان را با قید احتیاط نشان دهیم.

همینطور شب قبل از سال تحویل، طبق سنت، خانواده های زندانیان سیاسی سفره ی هفت سین را مقابل اوین و سایر زندان ها پهن می کنند که باید آنها را نیز تنها نگذاشت.

عقب نشینی حکومت

حکومت در برابر فشارهای وارده از سوی مردم مجبور به عقب نشینی شده ولی حتی شجاعت ابراز این عقب نشینی را هم ندارد و وانمود می کند که آقایان موسوی و کروبی و همسرانشان در خانه هستند. اما اینها فرقی برای ما ندارد و تا زمانیکه این اشخاص آزاد شوند، اینگونه اعتراض ها همچنان ادامه خواهد داشت.

اعتراض به بازداشت زنان

سازمان عفو بین الملل نسبت به بازداشت دهها زن فعال حقوق بشر ابراز نگرانی کرده و خواستار احترام حکومت ایران به حقوق زنان شده است.

اخبار زندانیان

هانیه محمدزاده، که معروف است به جوان ترین زندانی سیاسی ایران با 19 سال سن، دانشجوی دانشکده ی اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی، به 6 ماه حبس و 74 ضربه شلاق قطعی محکوم شده است. مهندس احمد موسوی و مهندس حسن پور، دو تن از فعالان اصلاح طلب در شیراز دستگیر شده اند و از محمد نوری زاد هم پس از بازگشت وی به زندان هیچ خبری در دست نیست.

اعتراض به اخراج خبرنگار از ایران

خبرگزاری فرانسه به اخراج سردبیر دفتر تهران این خبرگزاری اعتراض کرده و در بیانیه ای که در این زمینه صادر نموده محدودیت اطلاع رسانی، تنگناها برای خبرگزاری های خارجی و خبررسانی را برشمرده است که به خوبی نشان از تصویر حکومت ایران و ترس آقایان از اطلاع رسانی در مورد اعتراض مردم را به خوبی نشان می دهد.

اعتراض دانشجویان به کنارگذاشتن دکتر سیف زاده

جمعی از دانشجویان دانشکده ی حقوق دانشگاه تهران، طی نامه ی سرگشاده ای به فرهاد رهبر رییس دانشگاه تهران، نسبت به کنار گذاشتن دکتر حسین سیف زاده و دیگر استادان با سابقه ی این دانشکده همچون دکتر بشیریه اعتراض کرده و گفته اند که به جای این استادان می خواهند الله کرم را جایگزین کنند. دانشجویان همچنین به نکاتی اشاره کرده اند که در نوع خود جالب است، همچون جدا کردن تریای دختران و پسران از هم، تفتیش استادان در کلاس و ضبط صحبت ها، اجبار برای نماز خواندن که اینها همه نشان می دهد که چه آدم های کوتاه نظری بر این دانشکده حاکم شده اند.

طعنه های هاشمی به حکومت

آقای هاشمی به مقبره ی آقای خمینی رفته در آنجا مورد استقبال آقای حسن خمینی هم قرار گرفته است. آقای هاشمی طعنه های آشکاری هم به حکومت زده و گفته است که ابرازهای جدید اطلاع رسانی مردم را آگاه کرده و به صحنه می آورد و حکومت ها چاره ای جز پذیرش خواست مردم ندارند. وبسایت آقای هاشمی هم فیلتر شده و آقای فواد صادقی، سردبیر این سایت، برای بار دوم توقیف شده است.

خبر می رسد که آقای مهدوی کنی، قبل از جلسه ی خبرگان به دیدن آقای هاشمی رفته و گفته است که من هشتاد سال سن دارم و شاید بیش از یکی دو سال زنده نباشم، اما اگر ریاست خبرگان را نپذیرم اینها فرزندان و خانواده ی مرا به باد خواهند داد. ظاهرا آقای رفسنجانی هم در پاسخ گفته است که وی کناره گرفته و راه را برای آقای مهدوی کنی باز می کند.

آیت الله سیستانی: تظاهرات حق مردم است

خبرگزاری براسای عراق، از قول آقای سیستانی نوشته است که تظاهرات حق افراد است و نباید در برابر تظاهرات دست به کشتار مردم زد.

تشدید لحن آمریکا در مورد برنامه ی هسته ای ایران

لحن آمریکا در مورد داستان اتمی ایران تغییر کرده است. گزارش اخیر در این رابطه می گوید که ایران مبادرت به ساخت بمب اتم نموده و باید مورد تحریم های شدیدتر قرار بگیرد. آقای سلطانیه نماینده ی ایران در آژانس بین المللی انرژی هسته ای هم متقابلا علیه آمریکا به آژانس شکایت کرده است.

آقای کرآولی سخنگوی وزارت خارجه ی آمریکا، تایید کرده است که آقای مشایی از سفارت سوئیس در ایران تقاضای ویزا کرده ولی اعلام نکرده است که به چه دلیلی می خواهد به آمریکا سفر کند.

درخواست برای کناره گیری قذافی

اتحادیه ی اروپا از قذافی خواست که از قدرت کنارگیری کند.

اندکی صبر سحر نزدیک است

تا فردا شاد، پیروز، موفق و سرافراز باشید

به امید پیروزی ایران و ایرانی
V