March 22, 2011

متن پیاده شده روز سه شنبه 2 فروردین 1390

سه شنبه دوم فروردین نود 22 مارچ 2011 میلادی

امروز درباره هشت موضوع صحبت می کنیم.

تولد شهید سبز

موضوع اول این که دیروز اول فروردین تولد جعفر کاظمی شهید جنبش آزادی خواهی مردم ایران بود و خانواده اش بر سر مزار او مراسم تولد گرفتند. با وجودی که ماموران امنیتی آزار و اذیت کردند جمعیتی برای بزرگداشت او آمدند. پیش تر ماموران امنیتی سنگ مزار او را کنده بودند و خانم او را بار ها اظهار کرده بودند و اذیت کرده اند.

در مورد مرخصی تاکنون پانزده تا بیست نفر به مرخصی آمده اند و در این دو سه روز چند نفر دیگر هم اضافه شوند. این در حالی است که ما حداقل 160 زندانی سیاسی در بند 350 اوین، سی زندانی سیاسی در رجایی شهر داریم، در بند زنان هر دو زندان هم زندانی سیاسی داریم. همین طور در زندان های شهرستان ها بسیاری را داریم. واکنش حکومت جالب است که از طرفی برای ریاکاری و گرفتن ژست با آزادی موقت گروهی از زندانیان موافقت کرده در حالی که از به میان مردم آمدن زندانیان سرفراز ما وحشت دارد.

علی کروبی پسر آقای کروبی که به تازگی از زندان آزاد شده به همراه خانم اش توانسته با آقای کروبی و خانم اش ملاقات کند و خبر داده که حال و روحیه این دو زندانی سیاسی خوب بوده است.

نکته بعدی این که آقای خامنه ای در صحبتی که در مشهد کرده گفته که اختلافات مسوولین نباید در معرض افکار عمومی مطرح شود. گویی مردم غریبه اند و این درست فرق دیکتاتوری ها و دموکراسی هاست که چیزی از مردم پنهان نمی ماند و حاکمان در برابر مطبوعات آزاد که نمایندگان مردم اند پاسخگو هستند. البته همین توصیه آقای خامنه ای هم کارساز نیست و باز هم این دعوا ها تشدید خواهند شد چرا که کلاه ایشان خیلی وقت است که برای نیروهای پشت سر اش پشم ندارد.

خامنه ای و اوباما

نکته دیگر صحبت های ایشان پاسخ اش به آقای اوباما است. ظاهرا خیلی عصبانی است از این که اوباما گفته آنچه در میدان آزادی تهران اتفاق افتاد به میدان تحریر مصر رفته است. آقای خامنه ای هم گفته که نه نخیر هر سال مردم در میدان آزادی و در 22 بهمن جمع می شوند، البته مراد ایشان قشون کشی سپاه است و گفته مردم در میدان آزادی مرگ بر آمریکا می گویند و در میدان تحریر مصر هم مردم مرگ بر آمریکا گفتند. به نظر می رسد مشکل چارچوب تحلیلی که نظام دارد آقای خامنه ای را به این تناقض گویی ها کشانده است. چون مردم مصر هم مانند مردم ایران روی دیکتاتور تمرکز کردند و کاری به کشورهای دیگر از جمله آمریکا نداشتند. آمریکا هم چاره ای جز حمایت از مردم مصر نداشت چرا که دنیا تغییر کرده است و افکار عمومی دنیا نسبت به این گونه مسایل بسیار حساس تر شده است.

ناآرامی های سوریه

نکته سوم این که از سوریه خبر می رسد مقر حزب بعث و دادگستری در شهر درعا در جنوب سوریه به آتش کشیده شده ولی مردم کاری به سایر اماکن دولتی و بانک ها که در چند قدمی آن بوده است نداشته اند. ارتش در این شهر مستقر شده و تظاهرات و ناآرامی در شهر های دیگر هم گزارش شده. ولید معلم وزیر امورخارجه سوریه هم آب پاکی را روی دست ایران ریخته و گفته حضور عربستان در بحرین حضور یک کشور عرب در یک کشور عرب دیگر است و این کاملا قانونی و موجه است. یعنی این حساب عرب بودن برای سوریه هم که هموراه از ایران کمک دریافت کرده نیز وجود دارد و ایران برای آنها غریبه است.

پادشاه بحرین و ایران

نکته چهارم پادشاه بحرین گفته که توطئه یک شور خارجی را که مراد اش ایران است را خنثی کرده ایم و باید گفت که پادشاه بحرین هم در ادبیات با دیگر دیکتاتورها از جمله آقای خامنه ای مشترک است. به امثال ایشان باید گفت که به جای این که تقصیر را به گردن دیگران بیاندازد باید به فکر دادن حقوق شهروندی به مردمان اش باشد.

اختلاف پوتین و مدودف بر سر لیبی

نکته پنجم این که شکاف میان پوتین و مدودف در جریان لیبی هم ادامه دارد. آقای پوتین گفت جنگ صلیبی در لیبی در جریان است. آقای مدودف پاسخ تندی به او داد و گفت این مقایسه به هیچ وجه مقایسه درستی نیست و کار از این که هست پیچیده تر می شود. در لیبی جنگ ادامه دارد. آقای اوباما هم گفت که سیاست آمریکا برکناری قذافی است. شورای امنیت پشت درهای بسته تشکیل جلسه داده تا تصمیمات بیشتری را در رابطه با لیبی بگیرد.

ناآرامی های یمن

نکته ششم این که در یمن سه ژنرال که یکی از آنها از روسای قبایل است به مردم پیوستند و بسیاری از دیپلمات ها از جمله دیپلمات های یمن در سازمان ملل استعفا داده اند و سه وزیر کابیه و 22 نماینده مجلس هم استعفا داده اند با پیوستن ارتش به مردم به نظر می رسد آقای عبدلله صالح به پایان باید سلام کند.

رفراندم در مصر

نکته هفتم این که در مصر رفرانم قانون اساسی برگزار شد. 41 درصد مردم شرکت کردند و تغیررات قانون اساسی با 71 درصد رای موافق تایید شد . از جمله این تغییرات این است که رییس جمهور برای دو دوره می تواند انتخابات شود و نه بیشتر. مصر برای انتخابات سپتامبر آماده می شود در حالی که بسیاری از جوانان به دنبال تعییر کل ساختار قانون اساسی این کشور هستند.

حملات علیه مشایی

نکته هشتم این که سایت عماریون از تندروهای ولایت مطرح کرده که آقای احمد نژاد در بین محافظه کاران طرفدار ندارند و حالا به دنبال ملی گراها هستند و آقای مشایی باید کنار رود و همین طور سایت های طرفدار آقای خامنه ای درباره جشن های نوروز گفته اند که باتوجه به اوضاع منطقه این جشن ها نباید برگزار شود.

اندکی صبر سحر نزدیک است

تا فردا شاد پیروز موفق و سرافراز باشید

به امید پیروزی ایران و ایرانی
V