یکشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۰ و ۱۰ آوریل ۲۰۱۱
امروز دربارهٔ ی ۱۰ موضوع صحبت میکنیم:
موضوع اول اینکه آقای پیمان قیامی در شهر کرمانشاه دستگیر شد و جواد وفایی( فعال سیاسی) به ۳ سال زندان و ۱۷۵ شلاق محکوم شد.
نکته ی دوم اینکه آقای حامد البیاتی( سفیر عراق در سازمان ملل) به شورای امنیت تعهد داد که عراق اعضای سازمان مجاهدین خلق را به ایران مسترد نخواهد کرد.جالب است که آقای علی اکبر صالحی( وزیر خارجه ی جمهوری اسلامی) از این جنایت عراق تقدیر کرده است . اتحادیه ی اروپا خواستار تحقیق در مورد جنایت در قرارگاه اشرف شده است که به روایت عراق ۳ کشته و به روایت سازمان مجاهدین خلق ۲۸ کشته و دهها زخمی به جا گذشته است.
نکته ی سوم اینکه ۱۵۰۰ کارگر پتروشیمی امام در مقابل ساختمان مرکزی این مجتمع در بندر امام خمینی اجتماع کردند. قبل از عید هم کارگران پیمانی تجمع داشتند و خواستار این شدند که قول و قرارهایی که به آنها داده شده است، به اجرا دربیاید. تقریبا در تمام بخشهای مجتمع پتروشیمی امام کارگران تجمعهای مشابهی را برگزار کردند.
نکته ی چهارم اینکه آقای اسفندیار رحیم مشایی از سرپرستی نهاد ریاست جمهوری کنار گذشته شد، اما کماکان رئیس دفتر آقای احمدی نژاد و مشاور ویژه ی او در خاورمیانه است. آقای حمید بقائی( ریاست سازمان میراث فرهنگی) با حفظ سمت به سمت معاونت اجرایی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری منصوب شد. طوری که برخی از مفسرین می گویند، قرار است که آقای مشایی روزنامهای به نام هفت صبح منتشر کند و تشکیلات مطبوعاتی عریض و طویلی را راه اندازی کند تا با این ترتیب برای انتخابات مجلس پیش روی و انتخابات ریاست جمهوری آماده شود.
نکته ی پنجم اینکه فرمانده ی نیروی انتظامی قم در مصاحبهای گفته است که کیوسکهایی با شیشههای دودی که در مقابل منازل مراجعی مانند وحید خراسانی، شبیری زنجانی، موسوی اردبیلی، آقای صانعی و بسیاری مراجع دیگر نصب شده است، مربوط به راهنمایی و رانندگی است و کاربردهای امنیتی ندارد. بسیاری مطرح کرده بودند که این کیوسکها با شیشههای دودوی مجهز به دوربینهایی است که که به لحاظ امنیتی منازل این مراجع را کنترل میکند.
نکته ی ششم اینکه آقای علی قاضی عسگر( نماینده ی ولایت فقیه و سرپرست حجاج ایرانی) اعلام کرد که کنسولگری عربستان در مشهد، دیگر ویزای عمره صادر نمی کند و ایشان بیان کرده اند که اگر این مساله ادامه پیدا کند، باید در عظام حجاج به مکه و مدینه تجدید نظر شود. اخبار دیگری هم نشان می دهد که صبتهای آقای خامنه ای( در صحبتهای چند روضه پیش خود در بین اعضای سپاه) در نسخه ی انتشار یافته آش سانسور شده است. در این سخنرانی آقای خامنهای به سپاهیان توصیه کرده است که حرفای تندی به اعراب نزنند، راجع به دخالت در بحرین چیزی نگویند تا جنگی ایجاد نشود و در واقع ایشان می خواهد تا جایی که امکان دارد احتیاط را رعایت کند. آقای علی اکبر صالحی نیز مطرح کرده است که سوتفاهمی که با کویت یا عربستان یا بحرین پیش آماده، قابل گفتگو است و بهتر است تا از مراجع دیپلماتیک حل شود. ایشان تمام اتهاماتی را که این کشورها به ایران وارد دانسته اند، را راد کرده است.
نکته ی هفتم اینکه روزنامه ی وال استریت ژورنال خبر داده که کمپانی زیمنس با وجود اینکه یک سال پیش اعلام کرده بود که همکاریش با ایران را متوقف کرده، اما در سال گذشته همکاریش با ایران نه تنها متوقف نشده بلکه سود حاصل از این همکاری نیز افزایش یافته است. مدیر عامل زیمنس توضیح داده است که اینها انجام تعهدات قبلی است که سود آوریش هم بیشتر بوده، ولی زیمنس قرارداد جدیدی با ایران نبسته است. مدتی است که توجهها به آلمان و شرکتهای آلمانی متمرکز شده است، زیرا برخی روابط پشت پرده ی دولت آلمان و شرکتهای آلمانی مشکوک به نظر میرسد.
نکته ی هشتم اینکه تظاهرات روز گذشته در مصر ۲ کشته و ده هها زخمی به جا گذاشت. تظاهرکنندگان در همان میدان تحریر خواستار انتقال هرچه زودتر حکومت به غیر نظامیان ، برکناری بعضی از مقامات موجود ،برگزاری انتخابات آزاد و محاکمه ی آقای حسنی مبارک شدند.
نکته نهم اینکه بعداز کشته شدن بیش از ۲۲ نفر در تظاهرات روز جمعه در شهر درعا سوریه، روزگذشته در مراسم تشعیع جنازه ی شهدای روز جمعه، دولت سوریه باز هم به روی تظاهرکنندگان آتش گشود و دهها کشته یا زخمی به جای گذشته است. دولت سوریه سانسور خبری برقرار کرده و بیرون آمدن اخبار از سوریه را با مشکل مواجه کرده است.
نکته ی آخر هم اینکه روز گذشته در یمن در شهر تغز هم تظاهرات به خون کشیده شد و حداقل ۱۴ نفر به ضرب گلوله از پا درآمدند که تا کنون حداقل ۴ کشته گزارش شده است.
اندکی صبر سحر نزدیک است
تا فردا شاد، پیروز موفق و سر افراز باشید
به امید پیروزی ایران و ایرانی
V